Activiteiten

Excursie naar Old Holland:p1020229

Het Amersgilde organiseerde op 20 januari 2014 een bezoek en rondleiding bij de fa. Old Holland (ook bekend onder de naam Oudt Hollandsche of Scheveningenverf).

De geschiedenis van Old Holland Classic Colours gaat terug tot de zeventiende eeuw (1664), de tijd van de grote Nederlandse schilders.
Old Holland heeft meer dan drie eeuwen ambachtelijke ervaring in het vervaardigen van kunstenaarsverven en heeft in die tijd bewezen dat niets p1020230de kwaliteit van traditionele recepten kan overtreffen. Het vakkundige personeel werkt dagelijks met liefde en overgave aan een superieur product. Mede daardoor bereiken vele kunstenaars die met deze producten werken het eindresultaat dat zij nastreven. De naam Old Holland is al jaren een begrip onder kunstenaars en restaurateurs in binnen-, en buitenland.

Old Holland beschikt over een als museum ingerichte ruimte waarin ‘s werelds grootste collectie historische pigmenten en gereedschappen te zien zijn. De rondleiding gaat door de fabriek en het museum en toont het ambachtelijke proces van verf maken en hoe ze met respect en eerbied voor het verleden dit vandaag de dag nog steeds doen.

p1020234Voor meer informatie over Old Holland: bezoek hun website op www.oldholland.com

(klik op de foto voor een grotere weergave)

 

 

Kinderworkshop “Magische Vormen”

Op 27 december 2013 hebbenp1030332-lr twee leden van het Amersgilde, te weten Thea Nutbey en Paul Liklikuwata, medewerking verleend aan de kinderworkshop “Magische Vormen” in het Mondriaanhuis te Amersfoort.

Op basis van de methode zoals die beschreven staat in het boekje “Silly Code”, waar Thea Nutbey de auteur van is, hebben een 16-tal kinderen tussen 7 en 12 jaar een kunstwerkje gemaakt en ze hebben een gezellige en creatieve middag beleefd. Met een zestal vormen beeldden p1030345-lrde kinderen het thema Winter uit op papier met knipsels, kleurpotloden, wasco krijtjes etc.

 

Dat het een zeer geslaagde workshop was blijkt uit de reacties op de facebook pagina van het Mondriaanhuis.mondriaan-27dec

(klik op de foto voor een grotere weergave)

 

Workshop ‘Geheimtaal in Kunst’ op de Openbare Basisschool De Wiekslag Amersfoort:

Op 13 mei 2014 heeft het Amersgilde de workshop ‘Geheimtaal in Kunst’ gegeven op de Openbare Basisschool De Wiekslag te Amersfoort. Deze kunstzinnige bijdrage maakte deel uit van het project ‘Beeldtaal’ 

Invalid Displayed Gallery

 

Deelname aan de Groene Dag op Landgoed Schothorst 25 mei 2014:

Op 25 mei 2014 nam Amersgilde deel aan de Groene Dag op Landgoed Schothorst, dat werd georganiseerd door het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie (CNME) van de Gemeente Amersfoort. Voor de kinderen bood het Amersgilde enkele leuke activiteiten waarbij kunst en natuur met elkaar verbonden werd. Zo konden de kinderen hun eigen bloempje tekenen op een groot paneel, of verfden ze een terracotta potje waarin ze een boon kunnen laten ontkiemen, en waren er kleurplaten (op basis van Silly Code) die ze konden inkleuren.

Invalid Displayed Gallery

 

disclaimer: Alle content © 2024 AMERSGILDE